Om oss

Välkomna till oss!

Jag heter Sophie Strömberg och är bosatt i Kumla. Jag är uppväxt med hundar och har under min tid haft olika raser. Allt från dvärgpudel till Grand Danois. Min första egna hund fick jag när jag var 12 år. Det en crème färgad Stor Pudel. Jag var super lycklig och allt var så spännande! Att själv få bygga upp en relation och få till ett samarbete med min alldeles egna hund. Jag tyckte redan då att lydnad var super kul och vi gick lydnadskurser och även en del spår.

Jag hann med 3 st Stor Pudlar innan jag bytte ras helt. Det blev en  Riesenschnauzer. Där kom jag mer i kontakt med bruks och började då tävla i bruksgrenarna Spår och Rapport. Våren 2018 köpte min dotter en Engelsk Springer Spaniel. Då jag tidigare inte hade så mycket erfarenhet av fågelhund så blev det till att söka mycket information om rasen och dess jaktliga egenskaper

Spaniel är en stötande fågelhund så vi gick en del fågeljakt kurser. Det var då som även mitt jaktintresse vaknade. Jag beslöt mig för att även ta jägarexamen!  Målet är att få jaga med egenuppfödd hund. 

Jag är också utbildad SBK Instruktör och MH- figurant samt gått Hunduppfödarutbildningen via Svenska kennel klubben.

Jag heter Emmy Strömberg och bor strax utanför Kumla. Mitt djurintresse började redan när jag var liten. Jag är uppväxt med både hundar och katter och div smådjur. När jag var 13 år köpte jag min första egna ungponny. Han var 3,5 år och just inriden. Han lärde mig massor!Åren gick och vi och tävlade sedan högt upp i klasserna tills jag gick över på storhäst. År 2018 bestämde jag mig för att köpa min första egna hund, en Engelsk Springer Spaniel skulle jag ha. En aktiv hund med energi men ändå med ett milt sinne som passar in i mitt familjeliv med barn. En liten elegant tik vid namn  ”Pricka” kom in i mitt liv, helt underbar!